Etusivu > Ihmiset > Ystävät > Huhtikuunhelmet2002 > Viestejä huhtikuunhelmet2002-palstalle

Viestejä huhtikuunhelmet2002-palstalle

Raskauden alussa Mari kirjoitteli palstalle nimimerkillä Saana osoitteesta tundrasopuli@hotmail.com, koska emme heti halunneet kertoa vauvasta edes sukulaisille tai ystäville.

3.8.2001 Ensimmäinen esittelyviesti

From: tundrasopuli@h...
Date: Fri Aug 3, 2001 1:13 pm
Subject: Minäkin esittäydyn

Minä olen 23-vuotias Saana Espoosta ja odottelen avomieheni kanssa esikoista. Minun elämäni maanantaista lähtien on ollut yhtä tuskaa ja jännitystä, sillä minulla epäiltiin/epäillään kohdunulkoista raskautta. Olen siis ravannut Jorvissa niin ultrassa kuin verikokeissa. Ultra ei näytä vielä mitää, vauvanalkua ei läydy kohdusta muttei muualtakaan. Tämä on täysin luonnollista (niin ainakin sanovat) sillä raskausviikkoja on nyt vasta 4+3 (ultran aikaan 3+6). Raskausarvot veressä ovat sen sijaan positiivisessa nousussa, joten taitaa olla ihan tavallinen raskaus. Maanantaina oli 287, keskiviikkona 712 ja nyt perjantaina 2480. Kertokaa vanhat tekijät kuulostavatko arvot hyviltä... Ultraan menen taas maanantaina, ja silloin toivottavasti tämä jännitys hälvenee. Myöskin vasemmanpuoleiset alavatsakivut ovat kadonneet, joten olo on toiveikas.

Me emme kovin kauaa ehtineet lasta yrittää, sillä jo toisesta kuukaudesta nappasi. Olimme molemmat aika yllättyneitä, sillä olimme luulleet lapsien tekoa paljon vaikeammaksi. Tämä vauva on meille vielä aika uusi ja ihmeellinen asia, johon ei edellä selitetyistä syistä olla oikein vielä uskallettu uskoa. Emme ole kertoneet vielä kenellekkään muulle, joten nämä Vauva-lehden kuumeilija- ja odotuspalstat ovat olleet minulle oikea henkireikä.

Minä palan halusta saada lisää tietoa ja kuulla muiden raskaanaolevien tuntemuksia. Hienoa, että tällainen keskusteluryhmä perustettiin. Oliko täällä muita esikoisen odottajiaä

terveisin Saana

PS. Minä olin muuten Niksu se, joka sekoili eilen olan takaa tämän yahoo-palvelimen kanssa. Nyt olen poistanut ylimääräiset listautumiseni ja nimimerkkini ja olen paikalla vain yhtenä naisena!

16.4.2001 Elli on syntynyt

From: "saanamaria"
Date: Tue Apr 16, 2002 8:52 pm
Subject: Tyttö tuli Otaniemeen

Meille syntyi 5.4 ihana tyttö, meidän pikku Elli. Synnytys sujui mukavasti ja nyt on jo viikko selvitty kotonakin. On tämä vaan niin uutta ja ihmeellista tämä vauvan kanssa eläminen...

Onnea kaikille vauvan saaneille ja onnea matkaan muillekin. Minä olen yhä totaalisessa tietokonepimennossa eli pääsen sähkäposteja lukemaan vain noin kerran viikossa. Jos Helsingin pään mammat aiotte kokoontua niin voisiko joku ystävällisesti soittaa minulle niin ei mene tapaaminen ohi suun.

Ehkäpä joskus ehdin kirjoitella synnytystarinaani, nyt alkaa vauva vaunuissa äännellä siihen malliin että pitää suunnata kohti kotia...

Iloisin terveisin Saana eli Mari

23.8.2002 Puolen vuoden tuskallinen sähkäpostikatkos on ohi

From: "saanamaria"
Date: Fri Aug 23, 2002 11:45 am
Subject: Routa suli Otaniemessä 

Hei taas,

Me saatiin vihdoin nettiyhteys, kun HOAS sai piuhat taloihin (lupasivat joulun aikaan, että yhteys tulee heti kun routa sulaa...) Minulla ja Ellillä on kaikki hyvin ja elämä maistuu. Ellistä on kasvanut iso ja pullea tyttö ja hän hymyilee tiensä joka paikkaan.

Voi kuinka minua harmitti, ettemme päässeet Kaivariin teitä tapaamaan. Järkätään nyt pian uudet treffit, niin että mekin pääsemme mukaan. Suurkiitos muuten Kikalle ja Katjalle siitä, että aina ilmoittelitte meille tapaamisista. Tästä lähin aioin roikkua linjoilla, joten huomaan tapaamiset sitten täältä.

Luin äsken parin kuukauden viestit taaksepäin ja huomasin, että meidän Ellin unirytmi taitaa olla aika ainutlaatuinen. Elli nimittäin nukahtaa yhdessä meidän kanssa siinä puoliltaäin ja herää joskus kahdeltatoista. En ole neuvolassa kehdannut moista aikataulua edes kertoa! Tosin on sanottava, että meille tuo rytmi on ihan ok, sillä Elli on aika muuttumiskykyinen, eikä juuri pahastu, jos joutuu välillä heräämään paljonkin aikaisemmin. Ja minä nautin näistä hiljaisista aamupäivätunneista, jolloin voin tehdä kotosalla mitä huvittaa.

[Suomi-neito maaottelussa]

Me olemme tänään menossa Ellin kanssa Suomi-Ruotsi -maaotteluun. Jos näette televisiosta pikkutytön ja äitiliinin vilkuttamassa siellä takasuoran alkupään kohdalla, niin siinä me olemme. Pyykkäsin juuri Ellin sinisen bodyn ja valkoiset päksyt, jotta saadaan aikaseksi oikea Suomineito...

Ihanaa taas kirjoitella.
Kivoja kesäpäiviä kaikille toivottelevat Mari ja Elli

9.10.2002 Hieman väritetty kertomus meidän kotielämästämme

From: "Mari T"
Date: Wed Oct 9, 2002 11:35 am
Subject: älä kokeile tätä kotona

KUINKA VALMISTAN SULATETTUA RINTAPUMPPUA?

Kutsu kotiisi seuraavaksi päiväksi vieraita (esimerkikisi anoppi käy hyvin) ja luo näin pakkotilanne siivoukselle. Mene keittiöön ja ala raivata kaaosta. Laita tiskit koneeseen ja tiskaa käsitiski, jolloin steriloimattomana lojuvat rintapumpun osat tulevat näkyviin. Ota isoon kattilaan vettä ja rintapumpun osat ja laita liesi kutoselle. Muista tämän jälkeen laittaa tiskikone päälle ja ohimennen laita vielä keittiön viereisessä huoneessa oleva täysi pyykkikone surraamaan. Muista ehdottomasti sulkea keittiön liukuovi, jottei nukkuva lapsi herää tiskikoneen ja pesukoneen jylinään. Ryhdy laittamaan olohuoneessa tavaroita paikalleen.

Yleensä tässä vaiheessa vauvasi jo herää huutamaan ja voit iloisena siivouksen keskeytymisen vuoksi alkaa hoidella vauvaa. Vaihda vaipat ja imetä ja ala leikkiä lapsen kanssa makuuhuoneessa. Pyydä miestä viemään likainen vaippa keittiön roskiin (valitse kuitenkin sen verran hajamielinen mies, ettei tämä kiinnitä keittiössä huomiotaan mihinkään ylimääräiseen). Laula vauva takaisin uneen ja ala imuroida. Käytä tähän puuhasteluun vauvan ja siivoamisen parissa kahdesta kolmeen tuntia. Muista välilä keskustella miehen kanssa sitä, onko pälynimuri jollain lailla rikki, kun siitä lähtee jotenkin kitkerä katku.

Huomaa lopulta sinua vaivaava jano ja lähde jääkaapille. Ihmettele keittiössä kuuluvaa sihinää ja mieti, tuleeko naapuriasunnon keittiöstä savun näkäistä utua liesituulettimen kautta teidät keittiöönne. Kiroile vähän naapureiden typeryyttä. Poistu keittiöstä olohuoneeseen, itsu mukavasti sohvalle, avaa tv ja ala nauttia ns. omasta ajastasi. Tässä vaiheessa miehesi on jo ehkä itsenäisesti siirtynyt keittiöön ja alat kuulla outoja huudahduksia kuten: "Voi helvetti, koska nää muovipalat on laitettu tänne levylleä"

Rynnistä keittiöön ja läydä miehesi seisomassa kattila kädessään keskellä keittiötä ja läpikuultävan harmaata savua. Kurkkaa kattilaan. Tähän mennessä sieltä pitäisi läytyä pohjaan pahasti kiinni palaneita muovirämmäleitä, jotka joskus olivat rintapumppusi. Rintapumpun vaaleankeltainen sävy pitäisi nyt olla muuttunut ruskeanmustaksi. Kun heilutat kattilaa, muovi sulaa vielä lisää silmiesi edessä. Vesi on toivottavasti haihtunut jo tunti sitten, sillä muutoin palojäljet eivät olisi yhtä komeita. Muista myös olla tyytyväinen siitä, että palohälytin on asennettu olohuoneeseen ja keittiön liukuovi on toiminut hienosti eristäen kaiken savun keittiöön. Tässä vaiheessa pyytele tavan mukaisesti anteeksi ja ärsyynny itsellesi mutta muista syyttää ennenkaikkea tiski- ja pyykkikonetta. Ota myös huomioon se, että oikeastaan tämä kaikki on vierailulle tulevan anopin vika!

Reseptistä vastaa Mari, joka on ohjetta jo onnistuneesti testannut.

Sivun viimeisin muutos: "2002-12-16 12:32:24 mtreinik"