Etusivu > Harrastukset > Vauvauintia Otaniemessä

Vauvauintia Otaniemessä

Syyskausi 2002

Pikkuiset kultakalat lammessa ui,
pikkuinen kalaäiti huolestui.
Uikaa, uikaa jos osaatte,
ja ne uivat ja uivat, sen uskotte.
- Anna-Kaarina Kiviniemi

Elli on syyskuun puolivälistä asti käynyt sunnuntaiaamuisin Otaniemen uimahallissa Folkhälsanin järjestämässä vauvauinnissa. Ryhmässä on viidestä kymmeneen vauvaa vanhempineen sekä kaksi uimaohjaajaa. Uima-aika on puoli tuntia, josta suuri osa uidaan itsenäisesti.

[Elli ui rintaa]

Elli ui hienosti rintaa ja selkää ja tykkää leikkiä vedessä pallon kanssa. Melkein alusta asti vauvauinnissa on myös sukelleltu. Tämänkin taidon Elli hallitsee, mutta ei sukeltelu ole yhtä kivaa kuin uiminen. Varsinkin aluksi Elli tuntui pelästyvän vettä naamallaan, vaikka sukellusrefleksi onkin Ellillä ollut hyvä. Pallojen ja isin ja äidin avulla Ellistä on kuitenkin kehkeytynyt kelpo sukeltaja.

[Mikko ja Elli uimassa]

Jokaisen uimakerran lopussa leikitään ja lauletaan hetki yhdessä koko ryhmän kanssa. Kivoin leikki on ehkäpä Pikkuiset kultakalat, jossa vauvat uivat piirissä ja pyörivät ja hypähtelevät. Isänpäiväaamuna isät ja vauvat kokeilivat formulalaulua, josta on tullut yksi Marin ja Ellin vakkarilauluista:

[Vauvauinnin loppuleikit]

Rati riti ralla,
ajetaan formulalla.
Vauvat istuu vasemmalla,
Kimi Räikkänen oikealla.
Rati riti ralla, ajetaan formulalla.

Uimisen jälkeen Elli käy lämpöisessä suihkussa ja peseytyy. Talvisäällä hyisenkylmän pukuhuoneen puolella väsynyttä Elliä piristää vielä Herra Karhu, joka kulkee vielä aina mukana. Kun Ellille on saatu vaatteet päälle ja tyttö on sidottu kantoliinaan, nukahtaa hän lähes aina hetkessä. Kävelystä kotiin Ellillä tuskin on mielikuvia, sillä uimisen jälkeen maistuvat pitkät ja syvät päiväunet.

[Mari ja Elli odottavat altaaseen pääsyä] [Elli leikkii pallolla altaassa] [Elli ui selkää sillan ali]

Kevätkausi 2003

[Elli kuivattelee Mikon sylissä]

Joulun jälkeen lopetimme ohjatut Folkhälsanin vauvauinnit, sillä niiden ajankohta oli meille aika haasteellinen ja hintakin joskus mietitytti. Puolessa vuodessa olimme jo mielestämme oppineet vauvauinnin tarpeelliset taidot.

[Mikko pukee Elliä uimahallissa]

Nykyään käymme uimassa tutussa Otaniemen uimahallissa ihan kolmestaan. Perjantai- ja lauantai-iltaisin altaan vesi on lämmitetty lapsiystävälliseksi. Uimahallista saa usein aika lyhyellä varoitusajalla tunnin mittaisen perhesaunavuoron, jonka aikana voimme uinnin lisäksi saunoa ja suihkutella keskenämme omissa sauna- ja pesutiloissa. Elli ilmiselvästi pitää uinnin lisäksi myös suihkussa veden kanssa leikkimisestä ja viihtyy hän myös saunassa, ainakin alalauteilla.

Uimataidoissaan Elli on ihan kivasti kehittynyt: Hän ei enää yhtään aristele vettä, ja hänen liikkeensä ovat sillä tavoin varmoja, ettei hän juuri hörpi altaan vettä ainakaan vahingossa. Sukelluksista Elli ei vieläkään erityisesti innostu, mutta ei hän niitä pane pahakseenkaan. Sukellutuksissa mukana on aina kellumisen hallitseva Herra Karhu, joka tulee kanssamme altaaseen. Rintauintitaito Elliltä on tällä hetkellä hieman kadoksissa, sillä opittuaan konttaamaan Elli ei enää polskuttele vettä, vaan yrittää uidessakin saada jalat konttausasentoon.

[Mikko ja Elli uimassa] [Elli ja Mikko uimassa] [Elli uimahallin suihkussa]

Käy katsomassa myös video Ellin vauvauinnista.

Sivun viimeisin muutos: "2005-10-31 21:10:20 mtreinik"