Etusivu > Harrastukset > Toukkatuokio ja perhekahvila

Toukkatuokio ja perhekahvila

Syyskausi 2002

[Rattailla matkalla toukkikseen]
[Oleilua toukkiksen pikkujouluissa]

Torstaiaamuisin Elli ja Mari lähtevät kymmenen aikaan kohti Pohjois-Tapiolaa yhdessä Leenan ja Rasmuksen kanssa. Espoon kaupungin järjestämä toukkatuokio pidetään Pohjois-Tapiolan asukaspuistossa. Tuokiossa käyvät ainakin Emilia, Emma, Eero, Eevi, Ella, Venla ja Helmi, jotka ovat suunnilleen Ellin ikäisiä. Elli leikkii - tai nykyään vielä enemmänkin katselee muiden leikkimistä - ja syö jänniä, erilaisia leluja. Keltainen, siilimäinen ja kuminen pallo sekä värikäs avainnippu ovat ainakin olleet tosi maukkaita.

[Ruokahetki toukkiksssa] [Ensimmäistä kertaa toukkatuokiossa] [Leena, Rasmus, Hanna ja Joonatan toukkiksessa]

Mari ja muut äidit istuskelevat vieressä ja juttelevat kaikenlaisista asioista. Aika monia hyviä vauvan ruokailu- tai shoppailuvinkkejä on tullut tuokiossa kuultua. Toukkiksen jälkeen kävelemme yleensä Leenan ja Rasmuksen kanssa Tapiolaan ruokakauppaan ja kotona olemme sopivasti Ellin lounaan aikoihin.

[Toukkiksen pikkujoulukuva] [Rasmus koskettaa Elliä nenään]Kevätkausi 2003

[Toukkiksessa]

Torstaiaamuisessa toukkatuokiossa Elli ja Mari ovat käyneet kevätpuolella vaihtelevasti. Toukkiksessa ovat vauvat vähän vaihtuneet, sillä monet äidit ovat palanneet töihin ja tilalle on tullut nuorempia vauveleita. Toukkikseen on tullut mukaan jonkin verran ulkomaalaisia lapsia, joten Elli kuulee myös vieraita kieliä. Kaikkein tutuimmat leikkikaverit ovat kuitenkin pysyneet samoina: Rasmus, Emilia, Emma ja Venla käyvät yhä toukkatuokiossa.

[Elli toukkatuokiossa]

Ellille toukkiksessa leikkiminen on aiempaa mielekkäämpää, koska nyt Elli osaa kontata leikkikalujen luo ja voi tasa-arvoisesti taistella yhteisistä leluista. Jonkin verran Ellille on pitänyt opettaa yhteisiä pelisääntöjä, kuten sitä, että toisilta lapsilta ei saa viedä leluja kädestä. Suurimmaksi osaksi Elli on muiden lasten kanssa kuitenkin oikein kivasti. Muiden touhut kiinnostavat Elliä ja hän ottaa toisiin lapsiin ja äiteihin kontaktia, vaikkei vajaan vuoden ikäisillä vielä yhteisiä leikkejä synnykään.


Kesästä 2004 kesään 2005: Vihdin perhekahvila

Heti kun kesällä 2004 muutimme Vihtiin aloimme maanantaiaamupäivisin käydä MLL:n järjestämässä perhekahvilassa. Kerho pidetään Suvirinteessä, joka on kunnan nuorisotila. Suvirinne on hyvin lähellä Marin käsitystä Peppi Pitkätossun Huvikummusta, talo on purettavaksi tuomittu rötiskö, mutta tunnelmaa ja fiilistä on kivasti. Paikka on myös täynnä merkkejä siitä, että sen käyttäjinä on nuoret: tauluja ja piirustuksia seinillä, patjoja lattialla, leluja yms.

Perhekahvila toimii Tapiolan toukkatuokion tavoin hyvin vapaamuotoisesti. Sinne mennä leikkimään paikalla olevien lasten kanssa, aikuiset juttelevat keskenään. Jossain vaiheessa juodaan Reijan järjestämät kahvit ja mehut ja syödään keksiä. Sitten jatketaan leikkimistä. Ellin ja Emman suosiossa ovat varsinkin kerhon mittavat Duplo-varastot, pompittavat patjat ja isot tyynyt, joista voi rakennella mäkiä, torneja tai autoja, iso sininen jumppapallo ja nuket vaunuineen. Vaikka kerhossa kävijöiden määrä vaihtelee paljon jo pelkästään säästä riippuen, löytyy sieltä kuitenkin aina kavereita. Ehkäpä tärkeimmät kerhokaverit tytöille ovat olleet Pikku-Salla ja Iso-Salla.

Sivun viimeisin muutos: "2005-10-31 21:19:11 mtreinik"