Etusivu > Ihmiset > Ystävät
Emman sivut

Ystävät

Rasmus Karjalainen

Ellin varmasti pitkäaikaisin ja kaivatuin ystävä on varmasti Karjalaisen Rasmus, joka syntyi Otaniemessä viisi viikkoa ennen Elliä. Ensimmäisinä vuosinaan Rasmus oli Ellin seuralainen perhekerhossa ja toukkatuokiossa ja todistettavasti opetti Ellille ainakin selältä mahalle kääntymisen. Pieni Rasmus suhtautui Ellin rajummanpuoleisiin lähestymisyrityksiin aina miehisen rauhallisesti ja huolestui, kun Ellillä on surku ja itku.

Parin vuoden ikäisinä kaverusten naapuruselo Otaniemessä päättyi, kun ensin Rasmus muutti Vantaan Pähkinärinteeseen ja Elli pian sen jälkeen Vihtiin. Yhteyttä on kuitenkin koko ajan pidetty aika lailla kuukausittain. Rasmus ja Elli vierailevat toistensa luona ja kesällä 2005 tehtiin yhteinen reissu Muumimaailmaankin. Tavatessaan Elli ja Rasmus tulevat aina hyvin toimeen, leikkivät yhdessä ja riehuvat yhdessä. Leikkeihin pääsevät halutessaan mukaan myös pikkusisaret Riina ja Emma.

Rasmuksen merkitystä Ellin elämässä kuvastaa myös se, että Elli on nimennyt mielikuvitusystävänsä Rasmukseksi. Tämä Rasmus kulkee Ellin mukana moneen paikaan ja varmasti vähän helpottaa oikean Rasmuksen ikävää.

[Leikkitoverit Rasmus ja Elli] [Aurora, Rasmus ja Elli] [Elli ja Rasmus toukkatuokiossa] [Rasmus Karjalainen toukkiksessa]

Otaniemen-kaverit

Otaniemi-ajoilta Ellin ystäväpiiriin jäivät ikätoverit Joonatan Siponen ja Onni Vormula, joiden kanssa on tullut hiekkalaatikolla istuskeltua aikamoiset ajat. Sittemmin Nummelaan muuttanut Joonatan on Ellin kielellä nykyään Iso-Joonatani. Kesällä 2005 tapasimme Joonatania mutamaan otteeseen: kävimme pojan syntymäpäivillä ja Joonatan vietti äitinsä ja pikkuveljensä kanssa meillä pitkän kesäpäivän. Otaniemessä Servinkujalla vieressä rapussa asunutta Onni-kaveria olemme tavanneet paitsi meillä Vihdissä myös Otaniemessä. On aina välillä hauska palata vanhoille hiekkalaatikoille ja käydä Onnin luona leikkimässä.

Vihdin kaverit: Vihtiin muutettuamme tapasimme heti hiekkalaatikolla Leinon Sallan ja Sjöblomin Eemelin, jotka ovat molemmat syntyneet alkuvuodesta 2003. Vaikka molemmat ovat iältään enemmänkin Emman ikätovereita, ovat hiekkis- ja kerholeikit aina sujuneet hyvin myös Ellin kanssa. Varsinkin Salla oli Ellille ensimmäisenä Vihti-vuonna tärkeä kaveri, hän oli nimittäin ehkäpä ensimmäinen Ellin pidempiaikainen naispuoleinen ystävä. Nykyään Sallaa ja Eemeliä sekä heidän uusia sisaruksiaan Saanaa ja Eevaa tavataan viikoittain seurakunnan perhekerhossa ja kirjaston satutunneilla. Myös hiekkalaatikolla nähdään silloin tällöin. Kolmas vakituinen kaveri on Sinisalmen Joonatan, joka nuoresta iästään huolimatta on ollut Ellille kiinnostavaa seuraa. Joonataniin Ellin ote on välillä lähes äidillinen. Hän auttaa poikaa leikeissä ja tuo vaikkapa meillä hoidossa olevalle pojalle uusia leluja seuraksi.

Mitä isommaksi Elli kasvaa, sen enemmän hän ottaa kontaktia ikäisiinsä. Ellillä alkaa omien kerhojen myötä olla myös ystäviä, joita me vanhemmat emme välttämättä edes tunne. Ellin puheista voi ystäviä poimia monia: Maija, Pikku-Taija, Mikael, Essi, Leevi, Vili...

Muita ystäviä

Erilaisissa kerhoissa ja harrasteissa Elli on vuosien aikana tavannut kymmeniä pieniä ihmisiä. Silloin tällöin Elli näkee myös Mikon ja Marin ystävien samanikäisiä lapsia kuten Purasen Tarua tai Askolan Veeraa. Marin naisporukan Teekkareitten waimokkeiden lapsista Elli on tavannut Aleksin, Amandan, Linnean, Joonatanin, Ainon, Matin, Matiaksen ja Kaspianin. Kavereita alkaa löytyä myös kodin ja tuttavapiirin ulkopuolelta: esimerkiksi Nummelassa käydessään Elli on löytänyt Mamin ja Ukin naapurista muutaman kuukauden itseään nuoremman Janin, jonka kanssa kävimme myös vuoden ajan samassa jumpassa. Elli alkaa olla myös jo niin iso, että hän saa halutessaan hetkessä satunnaistuttuja vaikkapa Visbyn laivalla tai vieraalla hiekkalaatikolla.

[Sanna auttaa Ainoa synttärikakun kynttilöiden puhaltamisessa]

Huhtikuun helmet

Elli on liitetty jo paljon ennen syntymäänsä Huhtikuun helmiin, Yahoo-keskusteluryhmään, jossa on äitejä ja huhtikuussa 2002 syntyneitä lapsia. Helmien vilkkaampi keskustelu- ja tapaamisvaihe osui Ellin vauvavuosiin, joten keskustelu jäi enemmän Marin tehtäväksi. Onneksi Elli kyllä tarjosi hyvin keskustelunaiheita. Huhtikuun helmiä oli alkujaan yhteensä satakunta, joista reilut kymmenen asui pääkaupunkiseudulla ja tapaili parin vuoden ajan säännöllisesti. Ajan myötä keskustelupalstan toiminta hiipui lähinnä vain harvojen kuulumisten kertomiseen. Myös pääkaupunkiseudun tapaamiset ovat äitien töihin paluun ja uusien sisarusten tuoman kiireen myötä vähentyneet. Eiköhän kuitenkin vielä jossain vaiheessa saada kokoontuminen aikaan.

[Emilia Kikan olalla] [Huhtitonttujen vauvajumppaa] [Huhtikuun vauvat Elli ja Nea]
Sivun viimeisin muutos: "2013-08-24 21:37:31 mtreinik"