Etusivu > Tapahtumat > Matkat > Tallinna 2002

Tallinna 2002

Keskiviikko 31. heinäkuuta 2002

[Tuomas laivalla]

Keskiviikkoaamuna lähdimme aikaisin kohti satamaan, sillä suuntana oli Tallinna. Treffasimme terminaalissa Katrin ja Tuomaksen ja menimme laivaan. Reilun tunnin merimatkan ajan juttelimme lähinnä synnytyksestä, sillä Hesarin yleisönosastolla oli jälleen leimaava juttu siitä, kuinka synnyttäjän pitää tai ei pidä olla luomu tai ottaa kipulääkkeitä tai synnyttää alakautta tai ehdottomasti keisarinleikkauksella. Tänä kesänä Hesarissa tätä aihetta on jatkuvasti vatvottu ja osa kommenteista on ollut ihan nuijia.

[Elli ja Mari leikkivät Tallinnassa]

Tallinnassa menimme heti hotellille ja näyttämällä Elliä saimme heti huoneet. Kätevää. Muutenkin totesimme, että Tallinnassa Ellillä sai hyvää palvelua. Museoissa mummot antoivat meille erityisesittelyjä ja kaikki ihmiset hymyilivät ja olivat iloisia Ellille. Päivän vietimme kierrellen vanhaa kaupunkia. Kävimme muutamassa museossa, teimme vähän ostoksia ja vain kävelimme kaduilla. Vaunuilla pääsi hyvin kulkemaan, kun mukana oli kaksi miestä, jotka nostivat vaunut yli esteiden. Minkäänlaisia ramppeja ei Tallinnassa ollut. Elli on aika pitkälti rintarepussa koko päivä, sillä vaunuissa tuntui mukulakivien tärinä aika voimakkaasti. No vaunut olivat muutenkin hyvät olemassa päiväunia ja meidän tavaroitamme varten.

[Elli ja Katri Tallinnassa]

Illalla söimme Olde Hansassa. Kun menimme sisään, Elli nukkui. Aika pian tyttö kuitenkin heräsi ja pelästyi ihan kamalasti pimeyttä ja kynttilöitä. Kesälapsi ei ollut ennen juuri moista nähnyt. Onneksi huuto lakkasi pian ja saatuaan rintaa, Ellikin sammui uudestaan, ja me saimme syödä ihan rauhassa. Olde Hansan tarjoilija oli kiva mies, ja ruokakin oli mainiota.

[Olde Hansan edessa Tallinnassa]

Illalla teimme vielä pitkän kävelyn ympäri vanhaa kaupunkia ja puistoja. Sitten suuntasimme hotellille nukkumaan. Enpä usko, että edes ilman Elliä olisimme kukaan olleet halukkaita kovin pitkään juhlimiseen. Päivä oli ollut nimittäin aika täysi.

Torstai 1. elokuuta 2002

Toisena Tallinna-päivänä ilma oli aika märkä, mutta eipä tuo juuri meitä haitannut. Kiertelimme eilisen tapaan ja söimme hyvin. Pahimman sateen aikaan kokeilimme raatihuoneentorin laidalla olevaa venäläistä ravintolaa Troikkaa, joka olikin melkeinpä Olde hansan veroinen. Ihanat blinit ja muutenkin hyvää ruokaa. Tunnelma ja sisustus oli myös meille mieleen. Jälkiruuan aikoihin Ellikin jo heräsi ja otti huikan maitoa. Juotuaan Elli kumartui Mikon ja minun jalkojen väliin ja puklasi ylimääräiset maidot suoraan maalattialle. Kätevä tyttö. Vähän vaan Mikon kengälle roiskahti. Toiminta oli melkeinpä ravintolan tyyliin sopivaa.

[Elli ja Tuomas Tallinnassa]

Iltapäivällä teimme loput ostoksemme ja lähdimme satamaa kohti. Elli sai taas käyttää ihka uutta passiaan. Ellin vaunut toimivat hyvin tavarajuhtana ja saatiin sinne säilöttyä muutama pullokin. Katri sanoi, ettei Ellille saa kertoa, että hänen vaunujaan lainattiin hääjuomien kuljetukseen, mutta enpä usko pikku neidin siitä nyt tai tulevaisuudessa närkästyvän...

Olipa kaikin puolin kiva reissu. Ja oli myös kiva todeta, ettei vauva tee matkailua ollenkaan mahdottomaksi. Elli kulki mukana yllättävän helposti ja oli oikeastaan aika ihanaa seuraa.

Sivun viimeisin muutos: "2005-11-15 21:10:21 mtreinik"