Etusivu > Tapahtumat > Matkat > Visby 2003

Visby 2003

2.-4. heinäkuuta 2003

Keskiviikkona Marian-päivänä Elli oppi sanomaan sanan laeva (laiva), sillä me lähdimme koko perhe Timon ja Sylvin kanssa Silja Operan risteilylle Visbyhyn (Marianpäiväsukat Elli sai laivalta). Ensin Elli pääsi hienolle taksimatkalle, jolloin ikkunasta näkyi paljon autoja. Satamassa jonotettaessa laivaan Elli sai jo tuttuja, kun yksi pikkupoika tuli Ellille juttelemaan. Laivassa meitä odotti hieno huone, jonne saimme Ellille oman sängyn. Elli oli heti aivan otettu hytin ikkunasta, jonne hän ylsi Mikon ja minun sängyltä nousemaan (tällä matkalla opittiin myös sana ikku ja aamuisin Elli heti herättyään nousi seisomaan ja kurkkasi ulos ikkunasta).

[Visby: pallomeri] [Visby: pallomeressa] [Visby: pallomeresta tulossa]

Laivalla Ellillä riitti puuhaa. Iki ihanassa pallomeressä käytiin monta kertaa, ja leikkihuoneessa oli hieno pomppuaasi ja liukumäki. Laivalla sai myös syödä herkkuruokia. Ala carte -pöydästä Elli löysi lemppareitaan eli leipätikkuja, ja seisovasta pöydästä löytyi vaikka mitä herkkuja: parasta taisi olla kinkku, mäti ja suklaavaahto. Tytöllä on ilmiselvästi hyvin kehittynyt makuaisti. Ellistä oli myös todella hauskaa käydä laivan kannella. Siellä välillä paistoi aurinko ja välillä tuuli niin paljon, että Elli ihan kiljui riemusta.

[Visby: leikkihuoneessa mäessä] [Visby: pomppuaasi] [Visby: piirtämässä] [Visby: laivalla syömässä]

Gotlanti näyttäytyi meille kovin sateisena saarena, mutta ei se ainakaan Elliä häirinnyt. Mikko, Mari ja Elli lähtivät ensin bussiretkelle Pohjois-Gotlantiin. Kävimme Lummelundan tippukiviluolassa, jossa Elli nukahti Mikon kantoliinaan. Vähän luola taisi nukahtavaa Elliä jännittää, mutta nukahti tyttö kuitenkin. Kävimme myös katsomassa paria kirkkoa ja näimme raukkeja. Elli pysyi bussissa rauhallisena, kun hyppyytimme, leikitimme ja hassutimme tyttöä koko ajan.

[Visby: aamuherätys] [Visby: Mari ja masu] [Visby: pillimaitoa bussissa] [Visby: retkellä]

Kun saavuimme takaisin Visbyhyn, jouduimme keskellä huimaa rankkasadetta. Ellillä oli vaunujen sadehuppu ja vielä sadetakki, joten hän pysyi ihan kuivana, mutta Mari ja Mikko kyllä kastuivat täysin. Vähän kiertelimme vanhaa Visbytä, mutta sade oli niin ankka, että sen läpi ei oikein edes tajunnut kaupungin maisemia saati tunnelmaa. Pian tulimme sitten kävellen takaisin laivaan. Ellistä uitetut äiti ja isi olivat hauskoja. Iltapäivää vietimme aika pitkälti laivassa Papan ja Mummon kanssa. Istuimme pallomeren lähettyvillä, söimme hyvin ja piipahdimme myös yökerhon puollella.

[Visby: kannella] [Visby: kannella kävelemässä] [Visby: Mari kannella] [Visby: Elli ja mummo] [Visby: Elli ja Mikko]

Tämä oli jo Ellin toinen ulkomaanmatka, ja selvästi tyttö tykkää matkailusta. Ja laivoista Elli on pitänyt tästä lähtien. Hän tunnistaa laivat niin livenä kuin televisiostakin.

Sivun viimeisin muutos: "2005-11-13 16:24:19 mtreinik"