Etusivu > Tapahtumat > Muut tapahtumat > Juhannus 2003

Juhannus 2003

20.-22.6.2003

[Grillaajat]
[Hiekkalaatikolla]

Juhannusta vietimme jälleen Leenalla ja Budjulla Tammisaaressa. Sukujuhannukseen tulivat myös Etta-mummi, Mami ja Ukki sekä Pauliina ja Pikku-Mikko. Myös Janne saapui yhden päivän viiveellä. Juhannus sujui perinteiseen tapaan. Rentouduimme ja söimme ja saunoimme ja vietimme kivaa aikaa sukulaisten kanssa. Elli tykkäsi kauheasti, kun oli paljon tuttuja ympärillä ja kaikki jaksoivat leikkiä hänen kanssaan: hiekkakasalle riitti seuraa ja aina joku ehti kävelemään verantaa ympäri tai täyttämään Budjun kastelukannuja pikkukivillä.

[Mami ja Janne] [Hertta] [Juhannuspäiväaterialla]

Elli, Mikko ja minä kämppäsimme tällä kertaa mökin makuuhuoneessa, ja tämä olikin oivallinen nukkumapaikka. Laitoimme kaksi patjaa lattialle ja nukuimme siinä kolmistaan. Elli nukkui seinän vieressä, joten Mikolle ja minulle jäi ihan kivasti nukkumatilaa. Elli myös nukkui hyvin ja aamuisin tavallista pidempään. Me emme päässeet mökistämme ylös ennen kuin vasta yhdeksän aikoihin.

[Ellin vesileikkejä a] [Ellin vesileikkejä b] [Ellin vesileikkejä e]

Ellin juhannuksen kohokohta oli varmastikin ensimmäinen uinti meressä tai ylipäätään missään luonnon vedessä. Ellin uintireissu alkoi hyvin viattomasti, kun tyttö pääsi hiekkaleikkeihin rantaan. Vähitellen Elli kävi uskaliaammaksi ja uskaliaammaksi ja lähestyi vesirajaa. Kun tyttö kasteli punttinsa, minä otin häneltä housut pois, ja tämän jälkeen olikin menoa. Hetken päästä Elli istui paidassa ja vaipassa vedessä ja pärski ja leikki vedellä ja hiekalla. Ellin nautintoa oli ihana katsella, ja veden kylmyys hirvitti selvästi minua Elliä enemmän. Lopulta riisuimme loputkin vaatteet ja merivedestä muodottomaksi paisuneen vaipan ja Elli sai konttailla rantavedessä.

[Ellin vesileikkejä c] [Ellin vesileikkejä d] [Ellin vesileikkejä f] [Ellin vesileikkejä g]

Toinen juhannuksen hieno juttu olivat portaat. Leenalla ja Budjulla pitkät portaat vievät verannalta rantaan, ja Elli kiipesi noita portaita ylös heti, kun vaan pääsi. Mami jaksoi kärsivällisimmin ravata Ellin kanssa rappuja ylös alas mutta ennen kaikkea ylös.

[Hiekkaa vesikannuun] [Terassijuoksua b] [Terassijuoksua a] [Elli ja Mikko syövät] [Ukki, Elli ja Budju tekevät kokkoa] [Ukki ja Budju vilvoittelevat]

Elli myös osasi nauttia juhannuksen kulinaristisesta puolesta. Hänelle maistui oikeastaan kaikki Leenan ihanat ruuat. Vain tzatsikille Elli nyrpisti nenäänsä, guacamole sen sijaan maistui mainiosti. Lihaa Elli söi grillistä uskomattomat määrät.

[Alkava kokko] [Juhannuskokko] [Öinen kokko]

Juhannusaattona Elli ei ensin naisten ja sitten vielä miestenkin kanssa saunottuaan tietenkään jaksanut juhlia meidän muiden kanssa ihan pikkutunneille saakka, joten me nukutimme Ellin laiturille kokon viereen kottikärryihin. Ison tyynyn päällä uni tuntui maistuvan, eikä Elli edes herännyt, kun Mikko kantoi hänet mökkiin loppuyöksi.

[Leena ja budju] [Elli nukkuu kottikärryissä a] [Elli nukkuu kottikärryissä b]
[Hevosretkellä]
[Elli Mikon harteilla]

Ellin huvittavin sanakeksintö juhannuksen aikana oli Tutte. Minä, Mikko ja Elli lähdimme läheiselle niitylle etsimään hevosia, ja Mikko ja minä juttelimme, että niitty on Tuten mailla. Ellipä siitä innostui ja alkoi Mikon hartioilta huutelemaan kovasti että Tutte, Tutte. Hevosiin tai Tutteen emme reissulla törmänneet, mutta huvittava kävelyretki kyllä oli.

Suurkiitokset kivasta juhannuksesta Leenalle ja Budjulle.

Sivun viimeisin muutos: "2005-11-13 15:12:17 mtreinik"