Etusivu > Tapahtumat > Muut tapahtumat > Pääsiäinen 2004

Pääsiäinen 2004

Sunnuntai 11.4.2004

[Pääsiaisaamiainen]

Pääsiäisaamuna Mari vääntäydyin tyttöjen kanssa seitsemältä ylös ja Mikko jäi vielä puoleksitoista tunniksi nukkumaan. Aamu oli kuitenkin ihan nousemisen arvoinen, sillä vaipat vaihdettuaan ja Emman syötettyään Mari pääsi Ellin ja Mamin kanssa laittamaan esille pääsiäisaamiaista. Oli munia ja herkullisia pääsiäisleipiä ja muita ruokia ja ihanat pääsiäiskoristeet. Sillä väliin kun Mari kävi herättämässä Ukin, Pauliinan ja Mikot aamiaiselle, oli Elli alkanut avata omaa kananmunaansa heittämällä sen lattialle. Ellin munaa ei siis syöty munakupista vaan pieninä palasina lautaselta!

[Pääsiaisaamiainen alkaa sitteristä] [Pääsiaisaamiainen päättyy syliin] [Ellin pääsiaisaamiainen]

Aamiaisen jälkeen kävimme katsomassa, olisiko pääsiäiskukko muninut jotain makuuhuoneeseen. Suklaamunia löytyi yksi jokaiselle tyynyjen alta. Elli etsi ensimmäistä suklaamunaa oikein innolla, mutta olisi tyytynyt sen syömiseen eikä olisi hennonnut etsiä lisää. Kaikki kuitenkin löytyivät. Elli avasi heti suklaamunansa ja söi sen silmänräpäyksessä. Mikolla kesti paljon pidempään yllätyslelun kokoamisessa.

[Elli antoi suklaata Emmallekin] [Mikko kokoaa leluja]

Emma kärkkyi vieressä, kun Elli availi munaansa ja onnistui Mikon ja Marin huomaamatta nappaamaan käteensä ison palan suklaata. Olisiko Elli jopa reiluna isosiskona antanut? Mari huomasi Emman pääsiäisherkut vasta, kun hänellä oli jo suu ihan suklaassa ja suklainen nyrkki hyvin suussaan. Veikkaamme, että Emma ehti syödä suklaata jonkun aikaa. Tyytyväinen ilme hänellä ainakin oli. Emma siis söi puolivuotispäivänsä kunniaksi ensimmäistä kertaa suklaata.

[Vaatetta ja suklaamunia] [Söisin jos saisin] [Emman pääsiäisasu]

Aamupäivää vietimme Reinikaisilla. Elli hoiti Siskovauvaa (meiltä nimittäin unohtui Tyttö-nukke Harjulle, jossa onneksi Mami hoiti sitä) ja puuhaili omia juttujaan Papan kanssa ympäri taloa. Ellillä tuntuu olevan ihan selvät sävelet siitä, millä ja missä hän haluaa leikkiä. Emma otti minun sylissäni rennosti, torkahtikin välillä. Emma tuntuu kovin tykkäävän Mummon naksutteluleikistä: hän aina nauraa ja hymyilee, kun Sylvi naksuttelee suullaan.

[Elli matkalla Harjulaan] [Tyylikkäät lasit] [Elli ulkona] [Kiviä kaivoon]

Päiväunien lähestyessä ajelimme takaisin Harjulle, jossa Elli nopeasti tervehti Etta-mummia ja meni ihan omalle pääsiäisaterialleen. Elli oli jo viikon kotona puhunut, että hän syö Mamilla lammasta. Nyt sitä sai. Lammas taisi tosin olla Ellin mieleen vähän sitkeää ja hän söikin paremmalla halulla savulohta ja kalkkunaa. Sitten Elli meni nukkumaan, ja Mari sai syötettyä myös Emman uneen. Olipa makeaa käydä pääsisäaterialle siten, että sekä Elli ja Emma nukkuivat. Lammas oli herkullista ja sitä riitti. Tyttöjen täydellisesti ajoitetut unet olivat sikälikin tarpeen, että pöydän ääreen ei olisi enää mahtunut. Meitä oli iso joukko: Mami, Ukki, Janne, Mailiina, Pauliina, Mikko, Mari ja Mikko sekä Etta-Mummi.

[Pääsiäisateria a] [Pääsiäisateria c] [Pääsiäisateria d] [Pääsiäisateria b]

Emma kyllä heräsi jälkiruualle ja mahtui vielä pöytään Marin syliini. Mari onnistui hienosti pudottamaan nokareen mämmiä Emman päähän, juuri sopivasti kallokuopan kohdalle. No, onneksi Emma ei sentään sitä syönyt. Hänen pääsiäisateriansa koostui porkkanasta, bataatista ja maidosta.

[Pääsiäisateria e] [Emma syo lusikkaa] [Emma juo rintaa]

Iltapäivää vietimme sitten kaikki yhdessä. Ellillä riitti seuraa. Mailiina leikki kassakoneella, kaikki auttoivat lentokoneenrakennuksessa... Kahvipöydästä Elli söi rahkapiirakkaa, omenapiirakkaa ja vielä kaikki äidin rahkapiirakan rusinat. Elli sai myös jaffaa, jota hän itse kutsui heräämisjuomaksi. Mami nimittäin sanoi tekevänsä kahvia, jotta kaikki heräisivät. Elli ei saanut kahvia vaan lähelle annettiin limsaa. Niinpä Elli päätteli sen olevan hänen heräämisjuomaansa. Elli kulautti limsaa suuhunsa ja sanoi ensin "yököttävää", mietti hetken ja hymyili ja sanoi "herkkua". Tämä toistui kaksi kertaa.

[Sohvalla seurustelua] [Emma kantoliinassa] [Emma, Mari ja Elli]

Kuuden aikoihin ajelimme kotiin Otaniemeen, jossa vähän kuvailimme tyttöjen lampaantaljalla. Elli oli ensin puuhaan kovin haluton, mutta innostui, kun huomasi, kuinka kivaa Emmasta oli köllötellä taljalla mallina.

[Elli protestoi a] [Elli protestoi b] [Lontoon silta]

Tuli otettua Emmastakin oikein perinteisiä puolivuotiskuvia. Olipa kiva pääsiäinen.

[Elli ja Emma d] [Elli ja Emma a] [Elli ja Emma b] [Elli ja Emma c]
[Emman muotokuvia b] [Emman muotokuvia d] [Emman muotokuvia e] [Emman muotokuvia f] [Emman muotokuvia g]
Sivun viimeisin muutos: "2005-11-14 21:53:22 mtreinik"