Etusivu > Mieliasiat > Lelut
Emman sivut

Lelut

[Syötävän hyvä Hummakumma-tuttinaru ja purulelu]

Kevät 2002

Ensimmäinen ja kivoin Ellin lelu on Pikku-Veikko, perinteinen piparinmallinen helistin, jossa on hymynaama. Elli seuraa katseella värikkään hymyilevää naama, ja lelun avulla aletaan pikku hiljaa opetella myös tarttumista.

[Hammasrattaalla pyörivät aurinkonaamat] [Laitokselle saadut lelut] [Ellin ensimmäinen lempilelu Pikku-Veikko] [Vihermato]
[Elli, Pappa ja Brion mato sekä kilpikonna]
[Kilpikonna äiti ensimmäistä päivää Ellin luona]

Kesä 2002

Nyt Elli pitää eniten Harjuilta saamastaan Madosta, sekä Brion kilpikonnista. Brion iloiset värit uppoavat selvästi Elliin. Viertiöltä saadusta Mira-nallesta tulee kivoin helistysääni ja siinä on herkullisen makuinen pesuohjelappu. Myäs Vihermato ja Cillalta saatu itsenäisesti seisova pelle ovat kivoja. Ikeniin saa helpotusta keltaisesta purulelusta ja Hummakumma-nimisestä tuttinarusta. Elli imeskelee usein pitkiäkin aikoja Hummakumman korvaa, joka on kai hämäävästi rinnanpään tuntuinen.

[Jääkaapissa viilennettavä purulelu]
[Kilpikonnaperheen lapset]

Syksy 2002

Ellin leluvalikoima on monipuolistunut hyvin paljon. Elli leikkii kaikella mikä käteen annetaan ja erityisesti kaikella, mitä käteen ei annettaisi. Ehkäpä kivoimpia leluja ovat Herra Karhu, hammasrattailla toimivat aurinkonaamat, isin marakassit, Brion kilpikonnat, palapallo, ikeniä viilentävä purulelu, lego-leppäkerttu ja Mamin tekemä halityyny.

Syksyn edetessä Elli on kiinnostunut myös uusista leluista. Hänestä huomaa selvästi, että hän innostuu, kun eteen tulee ennen näkemättömiä leluja. Tämän vuoksi Nummelassa olevat lelut ovat olleet hyvin kiinnostavia. Elli alkaa innostua palikkatornien kaatamisesta, ja Janne-Mikko-nukelle Elli hymyilee aina tavatessaan. Elli myös kiskoo Janne-Mikon korvia ja imeskelee nuken kietaisupaidan nyörejä. Eräs hyvin haluttu lelu on äidin silmälasit, joita Elli yrittää kovasti tavoitella. Elli on myös oivaltanut, että parhaiten lasit saa suuhunsa syömällä niitä, kun lasit ovat yhä äidin silmillä.

[Elli leikkii tornipalikoilla ensimmäisiä kertoja] [Elli syö Janne-Mikon paidan naruja] [Elli syö silmälaseja]
[Bää bää]

Talvi 2002-2003

Ellin lempileluja ovat kirjojen lisäksi nykyään nuket ja karvalelut. Yksivuotislahjaksi saatu Tyttö-nukke on Ellille rakkain. Karvaleluista Elli pitää eniten lampaista, pupusta, Tiikeristä sekä Joonas-norpasta. Elli leikkii myös aika paljon pinottavila sisäkkäin menevillä tynnyreillä sekä Tupperware-palapallolla. Vastaavaa kivaa tarjoaa myös Ikean koottava viisiosainen puuauto.

Kylpyankat ovat Ellin seurana, paitsi kylpyammeessa, usein myös ruokaillessa ja potalla istuessa. Herra Karhu on edelleen mukana uimareissuilla. Huomasimme tosin, että sen päähän pääsee uidessa hieman vettä. Oivan lelun saa myös erivärisistä Jacky makupala -purkeista. Äskettäin Elli on myös tajunnut nuppipalapelien hauskuuden. Ainakin palojen poistaminen palapelistä sujuu vikkelään.

Nykyään Ellille kelpaavat leluksi yllättävätkin asiat. Kiinalaisessa ravintolassa Elli leikkii syömäpuikoilla ja kotona Elliä viihdyttäisivät kengät. Yleensä kaikki muiden lasten lelut ovat kiinnostavia.

Syyskuu 2003

Ellin lelurepertuaari laajeni kertalaakista oikein kunnolla, kun minä Harjulassa pohdin ääneen, että Elli taitaa kotona leikkiä lapsellisemmilla leluilla kuin kerhoissa. Mami kaivoi heti innoissaan kaapeista Ellille mukaan esimerkiksi lääkärilaukun, puupalikoita, astioita ja hellan, minun vanhoja nukkejani, karvaleluja, ja ison laatikollisen Dubloja... Näiden lelujen avulla Ellille avautui heti ihan uusi mielikuvitusmaailma j hän kykeni pitkiinkin juonellisiin leikkeihin. Lempipuuhiksi osoittautuivat karvalelujen, erityisesti Hippi-hiiren, syöttäminen ja erilaisten tornien, siltojen ja kameroiden teko legoilla. Legoilla on kiva myös tehdä erilaisia värikuviota.

Vuodet 2004-2005

Elli on perinyt suuren osan leluistaan Harjulasta, mikä on merkinnyt sitä, että meidän lelubudjettimme ei ole mennyt Legojen tai Briojen ostoon, vaan olemme aina juhlapäivisin ja usein myös tavallisilla kauppareissuilla kartoittaneet Ellin ja Emman eläinvarastoa. Ensimmäiset eläimet tytöt saivat Pauliinalta saksasta, Elli lampaan ja Emma possun. Nykyään tytöillä on useita kymmeniä pieniä muovisia eläimiä, jotka ovatkin meillä ehkä käytetyin lelukokonaisuus.

Rakkaiden lelujen joukkoon kuuluu tietysti yhä joitain tärkeitä nukkeja ja karvaleluja. Ellin unikavereiksi ovat vähän vaihdellen vakiintuneet Tyttö, Siskovauva, magneettinen Pauliina-nalle ja Hippi-hiiri. Myös Kekäläisiltä saatu iso Tiikeri on usein lähettyvillä. Erilaisista eläinhahmoista Ellin lemppareita ovat olleet pandat: niitä löytyy pieninä muovieläiminä ja erikokoisina karvaleluina.

Palapelit ovat aina olleet Ellin suosiossa ja eri kehitysvaiheissa suurimman suosion ovat saaneet eläinnuppipalapeli ja aika vaikea Bambi-palapeli. Maalaistalon eläimet -palapeli on kuitenkin koottu varmaan yhtä monta kertaa kuin kaikki muut palapelit yhteensä. Ellillä on ollut muutamia lempipalapelejä myös Otaniemen perhekerhossa ja neuvolassa. Palapelien ohella Elli on aina tykännyt paljon kirjaimista: todella suuren suosion ovat saaneet jääkaappimagneettikirjaimet ja hyvänä kakkosena tulevat Harjulasta perityt muovikirjaimet.

Elli pitää myös paljon erilaisista kulkuvälineistä. Ensin kivoimpia olivat erilaiset nukenvaunut, nyt hienointa on oma pyörä.

Sivun viimeisin muutos: "2005-10-31 20:39:52 mtreinik"