Etusivu > Tapahtumat > Muut tapahtumat > Juhannus 2005

Juhannus 2005

Torstai 23.6.2005

Torstaina Mikon töiden jälkeen oli tarkoitus lähteä melko nopeasti matkaan kohti juhannusta ja Taivassaloa. Tekemistä kuitenkin riitti vielä kotosallakin. Mikko esimerkiksi öljysi terassin lattian, jotta sillä olisi hyvää aikaa rauhassa kuivua. Elli ja Emma roikkuivat nenä kiinni terassinovessa ja vaativat päästä isin kanssa "maalaamaan". Mari yritti tyttöjen kanssa viimeistellä pakkaamista, syödä jotain yms. mutta varsinkin Elli oli jo niin kissapistoksissa, ettei mikään ollut kivaa. Televisoin lastenohjelmat lopulta helpottivat tilannetta. Kun terassi oli valmis, kannoimme kamaa autoon, joka tuli aika täyteen mutta ei kuitenkaan ihan ääriään myöten. Olimme pakanneet inhimillisesti.

Mikko oli terassin lattian puunaamisesta niin lihakset kipeänä ja öljyn hajusta vähän pää pyörällä, että Mari tartui rattiin. Tytöt tapansa mukaan tätä ihmettelivät. Koska lähdimme ajamaan vasta lähempänä seitsemää, ajattelimme tyttöjen nukahtavan autoon, mutta hienosti he sinnittelivät hereillä. Emma sammui vasta Kustavin tiellä ja Elli ei lainkaan. Pysähdyimme matkalla kerran Paimion ABC:llä vessassa ja vähän matkanameja ostamassa. Matka meni siis pakkaamisessa kiristyneeseen tunnelmaan nähden oikein hyvin.

[Juhannus: Emma] [Juhannus: Maijan kanssa rantakeinussa]

Perillä meitä odotti valmiiksi laitettu iltapalapöytä ja sauna. Söimme ruuan ja valmistelimme sängyt ja tytöt yötä varten. Kun Kimmo ja Maija saunoivat, Mari yritti nukuttaa tyttöjä, jotka eivät olleet puuhaan kovin suostuvaisia. Varsinkin Elli nousi vähän väliä. Seuraavaksi Maija ja Kimmo tarjoutuivat nukutusvuoroon ja Mari ja Mikko lähtivät saunaan. Oli kyllä mukavan rentouttavaa. Kun palasimme takaisin, Elli ja Emma pelasivat iloisina pelejä Maijan ja Kimmon kanssa. Kuten arvata saattoi, eivät olleet suostuneet menemään sänkyyn.

[Juhannus: tytöt päiväunilla] [Juhannus: Emma päiväunilla]

Kello oli tässä vaiheessa varmaan yksitoista, joten Mari totesi, että nyt on neitien vaan mentävä nukkumaan. Nostin tytöt sänkyihinsä ja pitelin heitä siinä. Silloin Emma sai ensimmäistä kertaa elämässään oikein todellisen raivokohtauksen. Hän kirkui kuin hyeena, rimpuili, potki ja mätki Maria, joka joutui käyttämään ihan kunnolla voimaa, jotta sai pidettyä tytön sängyssä. Samalla Mari kuiskaili hänelle rauhoittavasti ja yritti lohduttaa. Pyrkimyksenä oli pysytellä lähellä mutta kuitenkin nyrkkien ulottumattomissa, mutta silti Mari sai ainakin yhden tosi kipeän iskun nenäänsä. Emma raivosi varmasti yli kymmenen minuuttia. Ihan kuin nurkkaan ahdistettu eläin. Lopulta hän hiljeni nyyhkyttämään syviä nyyhkytyksiä maaten Marin päällä. Hän oli selvästi itsekin omasta reaktiostaan järkyttynyt ja roikkui äidissä kiinni kuin pieni surkea apina. Jos Mari liikahtikaan pois hänen altaan, alkoi Emma heti itkeä kamalasti. Marin sydän oli niin täynnä hellyyttä pientä, yliväsynyttä riitelevää reppanaa kohtaan ja siinä hän vain makasi Emman alla, silitti toista ja rauhoitteli. Lopulta pitkän ajan päästä tyttö vaipui kunnolla uneen. Silloin me kaikki muutkin vetäydyimme yöpuulle ja mökki hiljeni. Elli tosin vielä valvoi ja välillä nosteli päätään sängystä kuin katsoakseen, joka Mikko ja Mari nukuivat. Olipa vaan ilta.

Perjantai 24.6.2005

[Juhannus: Mari ja tytöt aterialla] [Juhannus: Maija ja Kimmo aterialla] [Juhannus: Elli, Ulla ja Mari]

Juhannusaattoa vietimme rauhallisesti ja mukavasti: seurustelimme Linnavuorten kanssa, teimme ruokaa ja söimme, Elli, Mikko ja Kimmo veneilivät (oli Ellistä hurjan hauskaa), kävelimme rantakallioilla ja rentouduimme.

[Juhannus: Maijan kanssa rantakalliolla] [Juhannus: Emma ja Mari ja kaisloja rantakalliolla] [Juhannus: rennosti rantakalliolla]
[Juhannus: Emma ja Mari rantakalliolla] [Juhannus: Emma ja Mari rantakalliolla] [Juhannus: Emma rantakalliolla] [Juhannus: Elli ja Maija rantakalliolla]

Illalla meidän perhe kävi ensimmäisessä vuorossa juhannussaunassa. Se oli Ellistä ja Emmasta selvästi kivaa mutta myös aika jännää. Varsinkin Emma aika lailla koko ajan halusi olla Mikossa ja Marissa kiinni tummasävyisessä saunassa. Tytöt myös vuorotellen halusivat, että Mari nosti heidät Mikon viereen katonrajaan ylimmälle lauteelle. Siellä oli todella jännittävää ja kuumaa. Saunan edessä nakuna juodut pillimehut olivat myös mieleenpainuva kokemus.

[Juhannus: saunalla käpyjä soikkoon] [Juhannus: saunalla kuivattelemassa] [Juhannus: saunalla Emma pyyhkeeseen]

Saunan jälkeen kokoonnuimme vähitellen ylämökin taakse grillille. Puimme tytöille ulkovaatteiden alle yöpuvut, sillä heistä näki, että väsymys alkoi painaa. Söimme salaattia, j Maija paistoi herkullisia muurinpohjalettuja. Tytöillekin maistui todella hyvin. Aika pian kävi ilmiselväksi, että tytöt eivät millään jaksaisi hereillä sytyttämään juhannuskokkoa (aikamoinen pettymys Ellille), mutta lupailimme, että se voitaisiin tehdä vaikka huomenna (jolloin se sateen vuoksi myös jäi välistä). Mari vei tytöt hammaspesulle ja sänkyyn. Mikko tuli antamaan suukot ja viritti itkuhälyttimen. Sanoimme hyvääyöt ja jätimme tytöt kahden mökkiin ja palasimme letuille. Oli aika hassua istua juhannusillassa ulkona ja kuunnella tyttöjen juttelua ja naurua mökistä. Tytöistä oli kyllä hupia myös kaikille Linnavuorille, jotka nauroivat itkuhälyttimelle. Yhtäkkiä hälytin alkoi huutaa, ja Mikko meni katsomaan, mikä on tilanne. Elli oli itse laittanut mökissä hälyttimen pois päältä! Mikko nosti vempeleen ylös kaapin päälle ja saimme vielä tovin kuunnella tyttöjen höpötystä, kunnes ensin Emma ja seuraavaksi Ellikin nukahtivat. Sen jälkeen nautimme juhannusyön rauhasta ja ainakin Mari söi yhtään liioittelematta ainakin kymmenen isoa muurinpohjalettua. Todella suurta herkkua.

Lauantai 25.6.3005

[Juhannus: aamupuuhia] [Talopiirrokset sekä Maija ja Kimmo] [Talopiirrokset ja Kimmo]

Juhannuspäivä oli sateinen. Oikeaa perinteistä kesäsadetta. Heräilimme hitaasti (erityisesti Kimmo, joka ei herännyt, vaikka tytöt kävivät vieressä kurkkimassa), kävimme saunassa pesulla, söimme aamiaista. Jossain vaiheessa puimme tytöille ja itsellemme kunnon sadevermeet päälle ja kävelimme satamaan katsomaan Ullan ja Timon purjevenettä ja tietysti muitakin veneitä. Tytöt jaksoivat hyvin kävellä, tosin loppumatka jo matkustettiin reppuselässä. Päivä kului siis rennoissa merkeissä.

[Sateinen juhannuspäivä] [Juhannus: Elli roikkuu puussa a] [Juhannus: Elli roikkuu puussa b] [Juhannus: Elli kuvasi muun perheen]

Tyttöjen päiväunien aikaan Mikko, Mari, Kimmo, Lotta ja Maija kävivät tiukan Trivial pursuit -ottelun, koka takkuisesta alusta huolimatta päätyi naisten voittoon, sillä Lotta tiesi, että härkätaistelun kalleimmat liput myydään varjon puolelta. Pelin jälkeen söimme iltapäiväruuaksi sipulipiirakkaa, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kohti kotia. Juhannuspäivä oli ihan hyvä päivä lähteä, sillä tiet olivat tyhjinä autoista.

[Juhannus: Elli sateessa b] [Juhannus: Emma sateessa] [Juhannus: Elli sateessa a]

Suurkiitokset Maijalle ja Kimmolle juhannusseurasta ja -mökistä. Oli todella kiva tulla taas Taivassaloon, varsinkin kun reissu jäi viime kesänä jostain syystä kokonaan tekemättä!

Sivun viimeisin muutos: "2005-11-17 23:32:09 mtreinik"