Etusivu > Mieliasiat > Leikit
Emman sivut

Leikit

Kevät 2002

Ihan vauvana Elli tykkäsi, kun hänelle laulettiin. Kaikenlaiset jumppaleikit ovat ihan kivoja. Mikko ja Elli leikkivät usein Konkkis konkkis -jumppaleikkiä. Suukkoleikit ovat myös kivoja.

[Uudella pallolla leikitään pää pystyssä]
[Elli ja Pappa leikkivät ilmapallolla Reinikaisten pihalla]

Kesä 2002

Kesän aikana Elli alkoi pitää koko ajan enemmän peileistä. Elli nauraa omalle peilikuvalleen, koskee sitä ja antaa sille jopa suukon. Meidän eteisen peili on ihan Ellin jälkiä täynnä. Kesällä Elli alkoi innostua leluista enemmän ja piteli niitä käsissään. Pikku pallojen pompottelu on kivaa. Myös fyysiset leikit, joissa Elliä heitellään, alkavat viehättää.

[Hyppykiikkuilua]
[Elli ja Mari leikkivät sängyllä]

Syksy 2002

Vähitellen Elli alkaa lämmetä Kukkuu-leikeille. Kutitusleikit on myös kivoja. Elli pitää kaikenlaisista heittelyistä ja nauraa ääneen roikkuessaan pää alaspäin. Myös loruleikit joissa liikutaan alkavat olla mieleen: Körö körö kirkkoon, Vedetään nuottaa, Jumps, jumps sanoi sammakko yms. Rauhottumiseen Elli pitää kavion vuolemislorusta, jossa hivellään ja taputellaan jalkapohjia. Kaikenlaiset pärisemiset ja äännähdykset ovat myös kiinnostavia. Elli hihkuu ilosta, kun hänelle "puhuu kiinaa".

[Elli ja palapallo]
[Elli nauraa kurkkivalle Elli-tontulle]

[Mikko työntää Elliä taaperokärryssä]

Talvi 2002-2003

Ellistä on äärimmäisen hauskaa, kun häntä katsotaan alhaalta päin. Myös kukkuu-leikit huvittavat eri muodoissaan. Ellin ensimmäinen joululeikki on ollut tietokoneavusteinen: hiirtä liikuttamalla Ellistä otetun tonttukuvan saa kurkistamaan ruudun alareunan yli. Tämä leikki on takuuvarma hymyn tuottaja. Jouluna Elli sai vihreän Taapero-kärryn, jonka avulla hän rupesi opettelemaan kävelyä. Elli myös kuljettaa lelujaan kärryssä ympäri kotia.

Talven edetessä Ellin leikit ovat keskittyneet yhä enemmän lelujen ympärille. Ellin kanssa leikitään nukeilla tai muilla lempileluilla. Elli jaksaa ottaa nukelta pipon päästä tai tutin suusta kymmeniä kertoja peräjälkeen. Tämän lisäksi Elli tykkää kaikenlaisista fyysisistä leikeistä: Elli ratsastaa Mikon hartioilla sekä tykkää peuhaamisesta, roikotuksista, hyppyytyksistä ja pehmeisiin leluihin törmäilystä. Elli on löytänyt myös ensimmäisen ulkoleikkinsä: oman pihan keinussa keinuminen on hurjan hauskaa.

Makuuhuoneessa Ellin päivittäinen leikki on napsautella Marin ja Mikon sängynpäädyn yövaloja päälle ja pois. Siinä hän on kehittynyt todella taitavaksi. Aamulla valojen räpsyttely on varma merkki siitä, että Elli ei enää aio nukkua. Toinen vastaava hupi Ellillä on pyykkien kiskominen alas pyykkitelineestä. Sillä ei Ellin mielestä ole merkitystä, ovatko pyykit vielä kuivuneet vai eivät.

Vuodet 2004-2005

Elli on siirtynyt yksittäisistä, hetkittäisistä leikkitoiminnoista pitkiinkin juonellisiin leikkeihin. Hän osaa tehdä nukeilleen aterian, asettaa ne syömään, vaihtaa niille vaatteet, laitta jopa repliikkejä nukkien suuhun ja tehdä leikeistä kokonaisuuden. Vähä vähältä myös Emma pääsee mukaan Ellin leikkeihin ja pärjää niissä uskomattoman hyvin. Ellin mielikuvista osoittaa tällaisten juonileikkien lisäksi se, että hänellä on joka paikassa mukana kulkevia mielikuvitusystäviä (leikki-Rasmus ja leikki-Riina) ja hän osaa ottaa itselleen ja antaa läheisilleen rooleja (Elli on Fredrikson ja Emma on Pikku Myy...) Ellin mielikuvituksessa myös paikat muuttuvat ihan miksi vain: keittiössä voi olla kauppa tai eteisessä sademetsä.

Elli pitää kerhoissa ja kavereiden kanssa kovasti erilaisista laululeikeistä: Piiri pieni pyörii ja Karhu nukkuu -tyyppiset puuhat ovat todella mieleisiä. Muutenkin Elli tykkää selvästi leikkiä seurassa. Siinä missä Emma saattaa hiekkiksellä syventyä omaan puuhaansa, hakee Elli keinuun tai mäkeen itselleen usein kaverin, tyypillisesti Emman. Erilaiset riehumisleikit ovat Ellille mieleen: hän juoksee ja hyppii ja kiipeilee. Tällaiset leikit ovat kuitenkin siitä hankalia, että Elli ei oikein osaa osaa lopettaa ajoissa, joten usein leikki loppuu jonkinlaiseen surkuun; joko joku kaatuu tai äiti kieltää koko touhun.

Kotona sisällä Elli tykkää erityisesti lego- ja eläinleikeistä. Eläimet asetetaan kehään ja ne laulavat tosilleen tervetulolauluja. tai sitten eläimille tehdään aitauksia ja uima-altaita. Elli pitää kovasti myös palapeleistä ja vähitellen myös seurapelit ovat nousemassa ykköspuuhien joukkoon. Elli pitää erityisesti lasten dominosta ja kuvalotosta. Myös askartelu ja itse käsillä tekeminen alkavat kiinnostaa tyttöä.

Kaikkein kivointa puuhaa Ellin elämässä ovat kuitenkin vierailut ja matkat jonnekin. Elli on niin sosiaalinen, että ihmisten ja paikkojen näkeminen on hänelle aina mieleen. Kohteena ei tarvitse olla kuin Prisma, niin Elli hihkuu lähtemisen riemua. Autoon tyttöä ei ole koskaan tarvinnut pakottaa, edes suostutella, paitsi jos kyseessä on kotimatka.

Sivun viimeisin muutos: "2005-10-31 20:58:54 mtreinik"